На стадион Бончук в мач на  първа група от втора

...
На стадион Бончук в мач на  първа група от втора
Коментари Харесай

Марек победи Вихрен с гол на Александър Башлиев

На стадион Бончук в мач на  първа група от втора фаза на ЮЗ трета лига се срещнаха тимовете на Марек  и Вихрен Сандански. Този мач беше от извънредно значимо значение за тима на гостите, които единствено при победа съкращаваха разликата от 7 точки с водача Марек. Това, обаче, не се случи и след успеха тимът на домакините  е към този момент с 10 точки преднина.

На стадион " Бончук " участваха над 1500 фенове, от които към 100 души от гостите, всред които бяха и кметовете на Сандански, Мелник и Склаве. В ложите се настаниха президентът на Вихрен Константин Динев, както и шефовете Георги Бачев и Георги Манолев. От страна на домакините в формалната ложа бяха Кмета на Община Дупница Методи Чимев, президента на ФК Марек Васил Василев, спонсорите Цветан Видински, Леонид Хаздай, някогашният депутат и безжалостен почитател на Марек Емил Гущеров.  Тук бе и контузеният футболист Иван Калайджийски, който бе с патерици и съпроводен от близки хора, на който беше отдадена успеха на Марек с пожелания за по-бързо възобновяване, с цел да може да бъде на линия за мачовете за шампионата на втора професионална лига. 

В началните минути гостуващите футболисти  бяха по-активни. В 5-ата минута мощен шут насочи Даниел Пехливанов бе отразен от вратаря на Марек  Константин Костадинов. В 14-ата минута Николай Ганчев от Марек се възползва от неправилност на Раиф Мурадов, чийто  удар  бе блокиран от Рафаил Пърликов. В 21-ва минута Методи Костов потегли от дълбочина, направи прострелно центриране, само че то бе избито от Боян Стойнев в корнер.
Постепенно домакините упражниха напън.  В 29-ата минута  след центриране от корнер Александър Башлиев с глава простреля вратаря на гостите Боян Загорски за 1:0.  В самия край  на полувремето Марек имаше три чисти положения за гол, които бяха пропуснати от Александър Близнаков,  Даниел Гогов и Александър Башлиев. 

Втората част на срещата стартира с цялостен напън на футболистите на Марек. В 50-та минута Александър Близнаков се озова в комфортна позиция за пукотевица, само че ориентираната от него топка бе избита в корнер. В 54-та минута след офанзива по десния фланг на Веско Любомиров последва остро центриране зад отбраната на гостите и Георги Божилов и Росен Йорданов не съумяха да отклонят кълбото във вратата на Боян Загорски. В 61-ва минута Александър Башлиев отдясно насочи топката към свободните Георги Божилов и Росен Йорданов и още веднъж те направиха пропуск. В 69-та минута влезлия в игра за тима на Вихрен Руслан Иванов извиси топката удачно в наказателното поле на домакините, само че невероятната интервенция на вратаря на Марек Константин Костадинов бе причина централният нападател на гостите Методи Костов да изравни резултата.

Най-чистото обстановка за гостите бе в 78-ата минута, когато Томи Костадинов стреля фронтално, само че вратаря на Марек Константин  Костадинов още веднъж бе на висота. В 84-ата минута Веско Любомиров озори вратаря на гостите  Боян Загорски, който  отрази удара му с опитност и потвърди, че е най-хубавият играч на Вихрен в срещата.

След последния съдийски сигнал на отличния в този дуел Никола Попов феновете на стадиона и най-много феновете на Марек се изправиха на крайници, с цел да приветстват любимците си за спечелването на дербито против Вихрен. Марек към този момент е с 10 точки преднина и  се намира в Рим, очаквайки да види Папата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР